Caps-handduk

Liftarens Guide till Galaxen definierar en caps-handduk såhär:

En caps-handduk, står det, är utan all konkurrens det mest användbara föremål en student kan ha med sig. Å ena sidan har den stort praktiskt värde – man kan slå ut kapsyler på den när man capsar, man kan lägga den över huvudet när man bakfull och bitter försöker sova på färjan på väg hem från AG, man kan dra den över sig för värme när man får sova på en parkbänk då man inte lyckats hitta hem efter en extra bra efterfest, använda den som segel när ens bidrag till Squvalp vägrar röra sig framåt och sakta sjunker, doppa den i öl och använda den som tillhygge i slagsmål, svepa den runt huvudet för att gömma sig från efterfestkåta Fest-PRU (en osannolikt enfaldig student; den tror nämligen att om du inte kan se den, så kan den inte se dig - en verkligt dum student alltså, men mycket törstig), man kan suga på sin caps-handduk om man är i desperat behov av alkohol i slutet av en lång hemmafest, och man kan slutligen torka sig med den om den fortfarande är tillräckligt ren.

Å andra sidan, och det är än viktigare, kan en handduk ha ett oskattbart psykologiskt värde. Om till exempel en student upptäcker att en annan student har en egen handduk tror han av någon anledning automatiskt att studenten också innehar caps-glas, kapsyler, alkoholhaltig dryck, silvertejp, bytesmärken, kapsylöppnare, fickkniv, kattstrypare, mobilladdare, högtalare, resorb, groggvirke, nål och tråd, etc, etc. Det blir då så mycket lättare för studenten att låna ut någon av dessa eller ett dussin andra artiklar som man händelsevis råkat ”förlora”! Studenten kommer att tro att en student som kan åka på Utlands-fester, capsa med de bästa, dricka omåttliga mängder alkohol och fortfarande stå upp, men ändå vet var han har sin caps-handduk, en sådan student är någonting att räkna med.

Information

Den här sidan är en wiki där innehållet är skapat av TMEITs medlemmar. Har du frågor eller synpunkter, kontakta webbansvarig. Allt material omfattas av upphovsrätten.

English The contents of this site are in Swedish. If you have questions or feedback, please contact the administrator.